karttapalkki.jpg
Lasten sarjisopas kartta

Lasten sarjisoppaasta

sanottua:

Lasten sarjisopas Tiina Konttila kansikuva

Alas tarkat piirustusohjeet, eläköön luovuus!

Sarjakuvapiirtäjän tärkein työväline on mielikuvitus, ja sitä Lasten sarjisopas suorastaan villitsee käyttämään.

Anarkistisen hassuttelun ohessa tutuiksi tulevat muun muassa hahmosuunnittelu, kuvakerronta ja tarinan kaaren rakentaminen. 

Napakan pituinen opas on viihdyttävää luettavaa ja herättää innon kokeilla itse.

Helena,  Keskuskirjasto Oodi

 "Lastenkirjahelmiä 2018" -listalta.

Sarjakuvaharrastus voi olla portti sekä lukemiseen että omien tarinoiden kertomiseen. Tämä kirja antaa hyvät perustiedot ja kannustaa löytämään oman tyylinsä.  Yhtä oikeaa tapaa tehdä sarjakuvia ei ole, vaikka tietyt tekniikkakikat voivatkin helpottaa.

- Piia Rantala-Korhonen

Kansan uutiset

avaruuskani lasten sarjisopas.jpg
Kirja on täynnä hämmästyttäviä yksityisohtia, ja lentävä mielikuvitus on ankkuroitu sivuille arkisilla huomioilla. Vai mitä mieltä olette siitää, että supersankarin puvun on hyvä pitää tuulta, laavaa ja kestää kirjopesua? Huomaan itsekin kuuluvani kohderyhmään, 0-100 -vuotiaisiin lapsiin.
- Hanna Kankaanpää, Sieviläinen

Inspiroivan sarjakuvaoppaan avulla vanhempi ja lapsi voivat piirtää yhdessä sarjiksia. Jos lapsen kynäote on vielä hapuileva, voitte ideoida yhdessä omia supersankarihahmoja ja piirtää niitä yhteistyönä: toinen piirtää vartalon, toinen silmät ja niin edelleen. Inspiroiva kirja sopii koko perheelle.

- Kaksplus

Lasten sarjisopas Tiina Konttila
Lasten sarjisopas Tiina Konttila otus.jp

Why We're Great >

lasten sarjisopas kissa.jpg

Tämä on ihan hervottoman hauska ja hyvä sarjisopas, ja etenkin harjoitteet ovat yksinkertaisia mutta oivaltavia. Piirrosesimerkit ovat houkuttelevia ja innostavia.  Iso suositus tälle. Toimii varmasti hyvänä apuna jos suunnittelee sarjakuvapajaa tai kirjoittajapajaa missään muodossa , käy myös nuorille nimestään huolimatta.

                              - Sanna, Goodreads

Hervottoman hauska ja hyvä.

Goodreads

Why We're Great >

Innostava opas sarjakuvan tekoon

"Sarjakuvan tekeminen on hauskaa ja sopii kaikille", kuuluttaa kirja kohderyhmälleen heti riemastuttavassa esipuheessa. Hassutteleva linja pitää läpi teoksen, ja esimerkiksi erikoistehosteisiin otetaan tuntumaa pieruja tutkimalla.

...Lasten sarjisoppaan vinkit eivät rajoitu vain piirtämiseen. Se antaa käytännön vinkkejä myös mo­ni­ulotteisten henkilöhahmojen luomiseen ja käsikirjoituksen laatimiseen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tarinan kirjoittaminen höpölöpö-metodia käyttäen? Entä voisiko kuvitteellisesta kaverikirjasta olla apua sivuhenkilöiden suunnittelussa?

                                                               Matti Karjalainen, Lastenkirjainstituutti

lasten sarjisopas kasvot.jpg

Lue koko teksti  tästä linkistä...

Lasten sarjisopas kansi ja liepeet.jpg